На протязі досить тривалого часу професія кухаря являє собою одну з найбільш популярних і актуальних професій в світі. Чи не кожен кухар може приготувати швидко і до того ж смачно. Майстерних кухарів часто називають майстрами приготування страв, які величають шедеврами або творами мистецтва. Головною метою висококваліфікованого кухаря є не втамування голоду відвідувачів, а донесення до них певного настрою і відчуттів, якісно підбираючи поєднання ароматів, смаків і вишукано оформлюючи страви.
У період з 16 по 20 червня 2025 р. у закладі освіти проходив тиждень з професії Кухар. Мета проведення тижня – ознайомлення здобувачів освіти з новими технологіями в області кулінарії, розвиток у майбутніх кухарів професійних якостей, виховання інтересу та поваги до обраної професії.
Цикл заходів, проведених у межах професійного тижня, спрямований на:
· надавання можливості здобувачам освіти для самовираження, як особистості;
· поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчанням, що є можливим шляхом їхнього вдосконалення;
розвиток у майбутніх кухарів професійних якостей, виховання інтересу та поваги до обраної професії.
Тиждень пройшов активно та плідно. Усі заходи відзначилися високим рівнем організації та сприяли розвитку професійних навичок у майбутніх кухарів.