Відродження України неможливе без пробудження національної свідомості українського народу, насамперед молоді. Український народ має свої традиції. Отже, вивчаючи побут та звичаї українців, неможливо лишити поза увагою і такий важливий аспект життя, як харчування.
20 жовтня, з нагоди Міжнародного дня кухаря і кулінара у закладі відбувся інтелектуальний брейн-ринг «Традиційна українська кухня».
Інтелектуальну гру підготували та провели майстрині виробничого навчання Альбіна ГНАТЕНКО та Тетяна МАХОТКА, які створили цікаві, пізнавальні та творчі завдання, створивши справжню атмосферу змагання, творчості та натхнення.
У заході взяли участь студенти групи К-24 та групи 1Т-25, які продемонстрували свої знання про історію та традиції української кухні, кулінарну спадщину, народні страви й сучасні гастрономічні тенденції.
Під час гри учасники відповідали на запитання, розв’язували тематичні завдання, відгадували страви за інгредієнтами, проявляли командний дух, ерудицію та креативність. Атмосфера змагання була насичена позитивними емоціями, азартом і щирим інтересом до кулінарного мистецтва.
Такі заходи сприяють популяризації професії кухаря, формують патріотичну свідомість і пошану до українських кулінарних традицій, виховуючи справжніх майстрів своєї справи.